fredag 26 februari 2010

Äntligen OP!!

Efter en del övertalande fick jag ortopeden att gå med på en artroskopi! Som jag har väntat på detta. Först ville han skicka tillbaka mig till sjukgymnast igen (!!!) men jag stod på mig och förklarade att jag redan träffat 4 olika sjukgymnaster och inte blivit bättre efter det.

Ortopeden TROR att jag BARA har knäskålssmärtor, vilket ju är en smidig diagnos eftersom det inte finns något att göra åt det. "Du får träna med sjukgymnastik och kanske blir det något bättre, annars får du lära dig att leva med smärtorna" J***ligt lätt att säga något sådant när det inte är han själv som har ont! Jag tänker inte lära mig att leva med några smärtor när jag vet att inte allt som går att göra har blivit gjort!

Risken med artroskopi är att jag får mer ont efter OP, men å andra sidan har jag nu en skada på menisk eller brosk så kan jag bli helt återställd och smärtfri! För min del är det inget snack om saken. Jag tar risken och hoppas på att jag blir bättre istället för att ge upp och lära mig leva med det!

Inom tre månader ska det ske och har jag tur så kan det bli tidigare om någon OP blir inställd. Tiden efterår blir nog rätt tuff med träning och smärtor men jag ser ändå framemot detta och försöker se det positivt!

lördag 20 februari 2010

Så trött...

Ingen sömn i natt heller, är så fruktansvärt less på detta nu! Hur svårt ska det vara att somna? Har dessutom ätit min nya "sömnmedicin" i 3 veckor nu och får därmed inte äta den längre. Räknade lite snabbt på antal sovtimmar jag fått under veckan och konstaterade att jag sovit max 15 timmar på 6 dygn.. vilket innebär ett snitt på ca 2,5 timmar per dygn!! Hur normalt är det?

Att praktiken har börjat med gör ju inte mig piggare direkt, fast trots att jag är helt slutkörd efter en heldag på psyk (ok låter lustigt men orkar faktiskt inte bry mig >.<) så sover jag lik förbannat inte!

Men som vanligt när jag inte kan sova så blir det en del virkat, så även i natt. Blev ett gulligt litet etui att ha visitkort i, bild och mer info om det kommer på pysselbloggen så småningom!

Kunde faktiskt sova en timme idag på eftermiddagen och det behövde jag verkligen, men huvudet hänger fortfarande inte riktigt med pga all sömnbrist så hittar ni tusen stavfel i detta inlägg så har jag inte blivit dyslektiker helt plötsligt ;)

Ska hoppa i säng nu i alla fall så önska mig lycka till, även om jag inte sover så får jag trots allt lite välbehövlig vila! Natti natti

Åh förresten! Om jag inte hinner blogga här innan tisdag så håll tummarna för mig då, ska till knäspecialisten om inte han kan hjälpa mig med värken så är det nog läge att amputera :)

lördag 13 februari 2010

Sov, sov och sov

Jodå jag har sovit!

Fick tipset av min läkare att prova både circadin plus zopiklon, och oj vad jag sov! Enligt sambon var dock natten fylld av fruktansvärda mardrömmar, jag låg i fosterställning och skakade i stort sett hela natten och höll honom vaken till halv 4 tack vare att jag skrek...

Klockan tio ringde min mobil till väckning, har ett mycket svagt minne av att jag stängde av den. Sambon försökte väcka mig en stund senare men inte mycket till reaktion från min sida. Strax efter 12 stapplade jag ur sängen. Var helt borta och kunde inte gå rakt. Minns inte så mycket av det men tror att jag åt en smörgås och satt en stund vid datorn. Sambon som inte tyckte att jag såg alltför kry ut, ledde mig tillbaka till sängen och bäddade ner mig igen..

Vid tre petade han på mig och berättade att maten var klar, jag mumlade något till svar och sov vidare. Inte förrän kl 6 kom jag upp igen. Huvudet känns tungt och jag är fortfarande helt yr. Lyckades äta lite men kände mig mest törstig och trött. Har inte orkat göra någonting sen dess, kroppen värker ordentligt efter nattens påfrestningar och jag vill bara tillbaka till sängen och lägga mig ner.

Blir väl sovdags igen strax, ögonen vill knappt hålla sig öppna och kroppen vill inte röra sig..
Är ledsen över att det inte blir några gambilder idag men orkar faktiskt inte leta upp några. Får bli dubbelt så många nästa gång istället :D

Natti natti

tisdag 2 februari 2010

Ka Kaa (som sambon skulle sagt)

(Parad med Skäggsgam idag! Bearded vulture)

Oki doki, dags för lite uppdateringar. Klockan är 06.13 piiiiip, gissa vem som är vaken... jajemän du gissade rätt >.<>

Natt 1: somnade halv 4 = ca 6 timmars sömn
Natt 2: somnade halv 7 = ca 3 timmars sömn
Natt 3: somnade halv 5 = ca 5 timmars sömn
Natt 4: Hmm räkna själv.. 0 timmars sömn hittills

(minus diverse uppvaknanden och minst 1 toabesök per natt...)

Min söta vän Cattis som också äter denna medicin sa dock i söndags att hon inte sov riktigt bra förrän natt 5, så än får jag väl ge medicinen en chans.



Sömnbrist = skolbrist
Är i stort sett omöjligt att ta sig iväg till skolan med 2-4 timmars sömn i kropp o knopp, vilket det hade blivit om jag skulle upp för att hinna iväg till föreläsning. Denna vecka har jag därför tagit "sovmorgon" och sovit till 10 - halv elva! Det är verkligen tur att det är psykiatri denna kursen, känns som att jag hade ett stort försprång där ;) Så BRA att jag besökt psyk så mycket i min dar :D Visste väl att jag skulle ha nytta av det nån vacker dag hehe.

06.30 piiip


Hade kära mormor här i lördags, hon hjälpte till att diska bort det stora berg som blivit nu när jag inte orkat ta hand om det. Även om jag nu i efterhand är väldigt tacksam för denna hjälp så var det otroligt jobbigt att låta henne göra det. Kände mig så fruktansvärt misslyckad och urusel för att jag låtit det gå så långt. "varför inte ta det med en gång? går ju snabbt och lätt då!" Mormors kommentar ekar fortfarande i huvudet. Försökte förklara för henne i fredags hur jobbigt jag haft det och hur ont det har gjort, men när hon inte kunde se detta så brast det helt för mig och jag började stortjuta *skäms* Därav att mormor alltså kom hem till oss sen på lördag morgon. Tror det hann gå en kvart från det att sambon kört hem henne tills hon ringde... hon var bekymrad över det kalas vi ska ha på lördag. "Jaha?" undrar jag förvånat.

"Jo, jag märkte ju att det behövdes städas en del också när jag var hos er"
(suck)



"Så, jag kommer igen på fredag och hjälper er med det också..."
(givetvis)

Hon hade redan hunnit fundera ut en plan också såklart, jag ska damma, sambon dammsuga och sen tar mormor och rengör toaletten... ska man skratta eller gråta? Tror bestämt att jag suckar lite grann och hoppas jag inte blir knäpp helt på fredag.



Söndagen var 1000 gånger bättre! Virkdag hos Cattis, mm så underbart :) Hon lyckas alltid göra mig lugn och glad och inte ett orosmoln i sikte! Det bjöds dessutom på riktigt lyx, torkad vildsvinsfile och dovhjortsstek till middag! Med POTATIS! Både jag och sambon var helt saliga och denna middag är fortfarande det stora samtalsämne här hemma :D Hoppas vi kan få köpa lite vilt av Cattis jägarmake, hade verkligen känts riktigt lyxigt att ha en bit i frysen :P




Torsdag fyller älsklingsgubben 30 år, gamle man! Därav kalasbjudningen på lördagen. Får såklart storfrämmat då från Borås i form av svärmor och svärfar. Ska bli skoj att träffa dem igen, blir alldeles för sällan med det avståndet och vår strama ekonomi. Hoppas vi hinner få lite pengar innan helgen bara, tian i plånboken lär inte räcka långt till ett 30års-kalas. Skönt att vi bestämde oss för att bara bjuda de allra närmsta, men blir nog ändå svårt att göda de få som dyker upp med en liten guldpeng bara. Men men, det löser väl sig. CSN, FK och manpower kanske lyckas göra oss lite glada för en gångs skull? Man kan jue i alla fall inte berömma dem för deras snabbhet eller tydlighet när man ringer för att fråga vart ens pengar håller hus... Men lägga ner högvis med pengar för att jaga fuskare kan man göra! Kan ju bli galen för mindre!



06.45 piiip

Borde egentligen lägga mig igen och se om det går att sova nu.. men knät värker så jag ens har svårt att sitta still, lär jue vara svårt att somna då. Jaja, kanske ska hitta på ett nytt amigurumi-mönster istället...