fredag 12 november 2010

Adaptus Rehab - Me liek!

Ibland duggar inläggen tätt :) Inte illa med 2 inlägg på en dag!

Måste berätta om mötet med sjukgymnasten idag på Adaptus Rehab. Jag var såklart ca 30 minuter för tidigt ute men det är precis som vanligt när det gäller mig. Lokalerna är ljusa och fräscha och koffeinmissbrukare som man är så älskade jag att det fanns en lyxig kaffeautomat i väntrummet, och den var GRATIS! Hur ofta händer det inom vården att man blir bjuden på något? Så jag var med andra ord väldigt nöjd och belåten redan innan mitt möte :D

Sjukgymnasten som har samma vackra namn som jag själv ;) var oerhört trevlig och lättsam att prata med. Vi gick igenom hur min vardagssituation ser ut och hur jag hanterar min värk idag. Vi pratade även om vart jag har ont och hur smärtan känns. Kändes som ett givande möte och jag fick verkligen säga det jag behövde om hur jag mår. Kursen som Adaptus Rehab erbjuder innefattar en rad olika träffar, gruppterapi, avslappning, lättare träning, läkarbesök, möte med arbetsterapeut mm. Kursen börjar intensivt med 3 dagar i veckan de första 4 veckorna och därefter blir det mer sporadiskt. Tanken är att man utifrån ett helhetsperspektiv ska lära sig hantera sin smärta och ändra sin livssituation för att må så bra som möjligt. Jag tror helhjärtat på det här konceptet.

Redan den 29 nov börjar nästa kurs och jag hade tur som hann på en plats i den gruppen. Man vill ju komma igång så fort som möjligt såklart!

Så det lär bli mer bloggande framöver efterhand som jag påbörjar kursen och hur det går med min rehab!

2 kommentarer:

  1. Vad bra att du hittat din grej, som passar dig! Lycka till.

    SvaraRadera
  2. Trist att du hamnat i klorna på det företaget.
    Adaptus Frustration vore ett bättre namn.

    SvaraRadera