söndag 17 januari 2010

Goda nyheter och dåliga...

Inte ofta numera som har får goda nyheter men min läkare har äntligen fått klartecken att skriva ut den nya medicinen Circadin till mig. Som jag skrivit innan så innehåller detta läkemedel hormonet Melatonin som normalt sett styr dygnsrytmen i kroppen. Detta skulle innebära i stort sett att kroppen får hjälp att på naturlig väg upprätthålla en normal dygnsrytm och jag därmed skulle slippa den jobbiga biverkningen man får från vanliga sömntabletter. Förhoppningsvis sover jag därför även bättre och mer rofyllt. Nackdelen med denna nya medicin är att den inte ingår i högkostnadskyddet och därmed inte går att få med rabatt eller på frikort. Medicinen kostar ca 170:- för 20 tabletter, vilket ju kanske inte är så dyrt i sig men nu är det ju inte den enda medicinen jag måste hämta ut.

(Kelsjuka gamar)

Var på apoteket för några dagar sedan och försökte hämta ut min andra medicin också, smärtstillande, ångestdämpande och den jag tar för att hålla magen i balans. Tydligen har apoteket beslutat att stänga mitt konto pga att jag hade lite svårt att betala räkningen i höstas. Ekonomin har inte varit den bästa och vissa räkningar fick därmed ta stryk. Utan konto på apoteket måste jag nu alltså betala alla mina mediciner samtidigt som jag hämtar ut dem och får inte delbetala dem som jag gjort innan. Detta innebär att jag nu måste hitta ca 900:- någonstans i madrassen för att få ut mina mediciner! Mina värktabletter är helt slut, ångestmedicinen tar slut i dagarna och jag sover fortfarande inte mer än ca 6 timmar varannan natt. Vet inte hur jag ska klara av att få tag i dessa pengar så att jag får min medicin som jag så behöver. Känns som ännu en spark i magen...

(Grågam)

Var dessutom återigen på akuten i början på veckan. Fick träffa samma ortoped som förra gången och återigen ville/kunde han inte hjälpa mig! Han påstår nu att den MR jag tog i december inte tydligt visade på någon skada i menisken och att det därmed inte finns underlag för att ens göra en titthålsoperation på mitt knä. Istället tycker han att jag ska börja träna med sjukgymnast igen (!!) och återgå till att få akupunktur. Så jag lämnade akuten med en remiss till min sjukgymnast som var den som från början sa att han nu inte kunde hjälpa mig mer och ville att jag skulle se en ortoped. Tillbaks till ruta ett igen alltså. Blir så j***a less på detta runtskickande hela tiden! Har verkligen inte råd att börja gå till sjukgymnast igen 3 ggr i veckan, var ska jag hitta alla pengar jag behöver för att få bli frisk nångång?

(lammgam)

Samtidigt rullar skolan vidare och jag kämpar som en idiot för att hinna med, så att jag fortfarande får gå kvar. Snart börjar praktiken oxå och med denna värk i knät vet jag inte hur det ska gå till att orka gå hela dagarna. Vet inte hur länge jag orkar kämpa när jag egentligen bara vill ligga ner och inte röra mig alls. Ser ingen utväg ur dessa problem som bara hopar sig och frågan är inte om utan när jag blir helt knäckt...

Vill inte va med om detta längre!

2 kommentarer:

 1. Hej gumman,

  Detlåter som du har det otroligt jobbigt just nu. Du ska veta att jag tänker mycket på dig. Den tabletten med melatonin pratade min läkare med om att jag skulle få prova.

  Lycka till med allt.

  Många kramar till dig,

  SvaraRadera
 2. Oj vad jobbigt för dej ,det e väl ingen tröst men vet vad du går igenom,har sj fibro o ont i knäet o vaderna 20 tim om dygnet ,har oxå sömnstörningar o jämnt trött o energin går på sparlåga men på nåt sätt måste man fungera ändå ,fast det e kämpigt hela tiden o svårt att andra ska förstå en oxå ,det e ju inte alltid det syns att man har ont så en j-a sjukdom e vad det e ...o inte mycket att göra heller...jag får akupressur,basal kroppskännedom o mer än så finns det knappt att göra men hoppas den nya medicinen kan hjälpa dej, tur vi har pysslet som ger en ro iaf ,sänder dej en styrkekram..=)

  SvaraRadera