fredag 27 maj 2011

Slarvat

Japp slarvig har jag varit med att skriva om det jag hittat på den senaste tiden. Får väl skylla på att jag haft hög feber, har och är genom förkyld samt ont i halsen :( Inte känts motiverande alls att blogga då tyvärr. Men nu måste jag skriva ner lite innan jag glömmer bort allting!

Har varit på floating 2 gånger sen jag skrev sist samt haft ett nytt samtal med KBT-terapeuten så det måste ju dokumenteras :)


Floating nr 2
Andra tillfället på floatingen var betydligt bättre än det första. Jag kunde slappna av mer och njuta av behandlingen. Kände mig mycket gladare och mer avslappnad efteråt, fick även tillbaka en hel del energi, vilket ju var toppen eftersom jag inte sovit alls den natten.

Fick även prova på infraröd bastu denna gång. Detta tyckte jag inte gav mig så mycket. Kanske för att jag inte är så förtjust i att bada bastu eller kanske beror det på att det krävs fler behandlingar innan man märker skillnad? Tyckte i alla fall att det var mest jobbigt att behöva sitta därinne i värmen i 30 minuter, blev rastlös redan efter 5 minuter!


Floating nr 3
Var trött, hängig, snörvlig och allmänt sliten vid detta tillfälle och hoppades att jag skulle må bättre efteråt. Tyvärr fungerade inte musiken särskilt bra och jag hade ingen koll på hur länge jag legat därinne eller när jag skulle gå upp. Till slut fick mamma knacka på luckan för att jag skulle komma ut nångång... Var mest irriterad då, dels för att behandlingen inte utfördes som den skulle och dels för att jag inte fick den effekt jag var ute efter. Orkade inte ens klaga på hur uselt det kändes utan ville bara därifrån. Tyvärr var ju detta sista behandlingen (deltog ju i en studie där 3 behandlingar ingick för 400:-). Eftersom stället ligger mitt ute på en åker utan närhet till busshållplats och jag inte har tillgång till bil för tillfället så blir det nog inte fler turer dit. Kan ju inte be mamma köra mig dit varje gång som hon gjort hittills.

Fick även prova på detox-fotbad denna gång. Detta började jag med och redan här kändes allting struligt och illa förberett. Damen verkade inte ha riktigt grepp om hur behandlingen skulle utföras och läste innantill hela tiden. Vilket ju gav ett oseriöst intryck och det kändes mest som skit (rent ut sagt).

Jag undrar verkligen hur studien påverkas av att jag fått prova dessa extragrejor varje gång? Vet floatingförbundet ens om detta? Det kan ju i värsta fall äventyra hela studien!? Undra om man borde meddela dem om det kanske...


KBT samtal nr. 3
Hade bävat lite inför detta samtal, vilket jag ju skrev om i förra inlägget. Men det kändes betydligt bättre än jag trodde. Visst var det jobbigt att prata om det som fortfarande är väldigt känslosamt för mig men samtidigt så kändes det väldigt skönt, för jag märkte att det börjar bli lite lättare att prata om det nu.

Skulle egentligen haft mitt fjärde samtal idag men jag är fortfarande kass i halsen så känns inte som att jag vill påfresta för mycket genom att prata i en timmes tid idag.


Möte med FK
Mötet gick mycket bättre än förväntat. Min nya handledare var otroligt sympatisk och förstående. Det kändes positivt och hon höll med om det som mina läkare hade sagt och rekommenderat. Nu väntar jag bara på att få beslutet bekräftat och godkänt. Men det känns som sagt positivt och jag är inte orolig över ersättningen längre.


Framöver så kommer jag att försöka fokusera på att må bättre och prova på olika behandlingar för att få ner värk och stressnivå, samt få en mer stabil sömn. KBT:n fortsätter ett tag till och så fort förkylningen lagt sig ska jag försöka komma igång med lite lättare träning/motion.

lördag 14 maj 2011

Floating och KBT

I torsdags var det dags för floating för första gången. Var lite nervös och spänd inför att stängas in i en beckmörk låda med vatten i en timme men det gick faktiskt bättre än förväntat. "lådan" var större än jag trodde så blev inte lika instängt som jag trodde och även om det var beckmörkt så kom en liten strimma ljus från locket så jag såg vart utgången fanns.

De första minutrarna var dock lite jobbiga, fick kämpa lite för att inte få panik utan slappna av och njuta av situationen istället. Därefter gick det mycket lättare. Var en härlig känsla att flyta därinne och även om strömmen råkade gå mitt i alltihop så fick jag en positiv upplevelse i slutändan.

Kroppen kändes avslappnad och mjuk efteråt, var faktiskt nästintill smärtfri ända fram till kvällen! Nu hoppas jag kunna utnyttja nästa floating ännu mer och få ut mer utav den. På onsdag nästa vecka ska jag dit igen och då kommer jag även att prova på infraröd bastu innan floatingen, det ser jag fram emot :)

Är en hel del som händer nästa vecka förutom floating på onsdag så är det även avstämningsmöte med adaptus. På torsdag är det möte med FK (på adaptus) och på fredag är det dags för samtal nr 3 med KBT-terapeuten (också på adaptus). Tror det blir många koppar kaffe från automaten på adaptus nästa vecka, haha!

Igår var det andra samtalet i KBT-behandlingen. Jag berättade om min barndom och uppväxt. Eftersom det är något jag blivit van att prata om så var det som att läsa innantill och mer informera terapeuten än att komma fram till något nytt. Kom fram till studenten från Norrköpings floristgymnasium 2005 och ska fortsätta därifrån nästa samtal. Då kommer dock en period som blir betydligt jobbigare att prata om, den med min förre detta sambo. Den perioden har jag inte diskuterat direkt tidigare och det känns fortfarande väldigt jobbigt att tänka på det som hände.

Kanske tar jag mod till mig och skriver om det här på bloggen under veckan så jag får vänja mig lite vid att berätta den historien innan nästa KBT-möte.

Har börjat skriva sömndagbok också för att se hur jag egentligen sover, klicka på fliken ovanför detta inlägg så hittar ni den. Idag ska jag varva min virkning med att diska och vika tvätt, hoppas jag orkar med allt det jag vill få gjort idag.

onsdag 11 maj 2011

Stressad jag?

Sömnen fungerar fortfarande inte och fler tecken på stress har börjat dyka upp. Sår dyker upp i hårbottnen, armar och magen. Yrsel, huvudvärk och svårigheter att fokusera blicken. Värken är värre och jag har börjat få bröstsmärtor i hjärtregionen som kommer och går.

Träffade min läkare för några dagar sedan och berättade om mina bekymmer, fick utskrivet Circadin igen som ska göra min sömn bättre men ännu har jag inte märkt något. Han ökade även min medicin som ska stabilisera mitt humör. Dessutom blev jag sjukskriven på heltid.

Nu väntar jag på möte med försäkringskassan som ska avgöra om jag har rätt till sjukersättning, vill inte ens tänka på vad som händer om de skulle säga nej.

KBT:n har jag påbörjat nu och ska på andra samtalet på fredag, hoppas verkligen att detta kan leda till bättre tankemönster samt hur jag hanterar olika jobbiga situationer.

I morgon ska jag prova på floating och det ser jag verkligen fram emot. Det ska bli oerhört spännande att se hur det är och om det kan påverka hur jag mår.

Avslutar med orden från sjukintyget "patienten ska undvika stress"
Blir intressant att se om FK tar det i beaktande...