fredag 27 maj 2011

Slarvat

Japp slarvig har jag varit med att skriva om det jag hittat på den senaste tiden. Får väl skylla på att jag haft hög feber, har och är genom förkyld samt ont i halsen :( Inte känts motiverande alls att blogga då tyvärr. Men nu måste jag skriva ner lite innan jag glömmer bort allting!

Har varit på floating 2 gånger sen jag skrev sist samt haft ett nytt samtal med KBT-terapeuten så det måste ju dokumenteras :)


Floating nr 2
Andra tillfället på floatingen var betydligt bättre än det första. Jag kunde slappna av mer och njuta av behandlingen. Kände mig mycket gladare och mer avslappnad efteråt, fick även tillbaka en hel del energi, vilket ju var toppen eftersom jag inte sovit alls den natten.

Fick även prova på infraröd bastu denna gång. Detta tyckte jag inte gav mig så mycket. Kanske för att jag inte är så förtjust i att bada bastu eller kanske beror det på att det krävs fler behandlingar innan man märker skillnad? Tyckte i alla fall att det var mest jobbigt att behöva sitta därinne i värmen i 30 minuter, blev rastlös redan efter 5 minuter!


Floating nr 3
Var trött, hängig, snörvlig och allmänt sliten vid detta tillfälle och hoppades att jag skulle må bättre efteråt. Tyvärr fungerade inte musiken särskilt bra och jag hade ingen koll på hur länge jag legat därinne eller när jag skulle gå upp. Till slut fick mamma knacka på luckan för att jag skulle komma ut nångång... Var mest irriterad då, dels för att behandlingen inte utfördes som den skulle och dels för att jag inte fick den effekt jag var ute efter. Orkade inte ens klaga på hur uselt det kändes utan ville bara därifrån. Tyvärr var ju detta sista behandlingen (deltog ju i en studie där 3 behandlingar ingick för 400:-). Eftersom stället ligger mitt ute på en åker utan närhet till busshållplats och jag inte har tillgång till bil för tillfället så blir det nog inte fler turer dit. Kan ju inte be mamma köra mig dit varje gång som hon gjort hittills.

Fick även prova på detox-fotbad denna gång. Detta började jag med och redan här kändes allting struligt och illa förberett. Damen verkade inte ha riktigt grepp om hur behandlingen skulle utföras och läste innantill hela tiden. Vilket ju gav ett oseriöst intryck och det kändes mest som skit (rent ut sagt).

Jag undrar verkligen hur studien påverkas av att jag fått prova dessa extragrejor varje gång? Vet floatingförbundet ens om detta? Det kan ju i värsta fall äventyra hela studien!? Undra om man borde meddela dem om det kanske...


KBT samtal nr. 3
Hade bävat lite inför detta samtal, vilket jag ju skrev om i förra inlägget. Men det kändes betydligt bättre än jag trodde. Visst var det jobbigt att prata om det som fortfarande är väldigt känslosamt för mig men samtidigt så kändes det väldigt skönt, för jag märkte att det börjar bli lite lättare att prata om det nu.

Skulle egentligen haft mitt fjärde samtal idag men jag är fortfarande kass i halsen så känns inte som att jag vill påfresta för mycket genom att prata i en timmes tid idag.


Möte med FK
Mötet gick mycket bättre än förväntat. Min nya handledare var otroligt sympatisk och förstående. Det kändes positivt och hon höll med om det som mina läkare hade sagt och rekommenderat. Nu väntar jag bara på att få beslutet bekräftat och godkänt. Men det känns som sagt positivt och jag är inte orolig över ersättningen längre.


Framöver så kommer jag att försöka fokusera på att må bättre och prova på olika behandlingar för att få ner värk och stressnivå, samt få en mer stabil sömn. KBT:n fortsätter ett tag till och så fort förkylningen lagt sig ska jag försöka komma igång med lite lättare träning/motion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar