fredag 17 december 2010

Sambon har fått jobb!

Så skönt att veta att vi äntligen kommer att kunna dryga ut vår ansträngda ekonomi lite! Han har blivit lovad 2 helger i månaden och sen kan det eventuellt bli mer. Det låter kanske inte så mycket men på en av dessa helger kommer han att tjäna lika mycket som han får från alfa-kassan på en månad! Tjoho!

Så vad jobbar han med då? Jo han ska städa tåg under nätterna när de står stilla. Han har fått utbildning på säkerhet kring att gå på banvallen, beställt arbetskläder, skrivit anställningsavtal och har i 2 nätter nu fått gå bredvid och lära sig rutinerna. Är så glad för hans skull, efter drygt 1 år som arbetslös så behöver han komma ut i arbetslivet igen!

Imorgon kommer svärföräldrarna på besök, det händer tyvärr inte så ofta att vi träffas och med avståndet samt vår ekonomi har vi träffats ännu mer sällan. Katterna har fixat julgåvor till "farmor" och "farfar". Bara för att jag och sambon lovat att inte köpa julklappar så innebär ju inte det att "barnbarnen" inte får skämma bort sina släktingar lite vid juletid ;)

Så idag är det städning som gäller, med min värk går det lite långsamt och jag får ta det pö om pö. 1 halvtimme städ, 1 halvtimme vila osv... Tanken var ju att sambon skulle ta hand om all städ denna gång eftersom min värk varit värre än vanligt ett tag nu, men han sover ju nästan hela dagen efter att ha jobbat 10 timmar inatt. Dammsugningen tänker jag dock lämna åt honom annars är jag sängliggande imorgon och det hade ju varit trist.

Så nu ska jag ladda diskmaskinen igen och fylla på med värktabletter i magen så jag kan köra nästa städpass om en stund :)

1 kommentar:

  1. Grattis till sambon! Hoppas han kommer att trivas där. Var nu försiktig med städandet, det viktigaste är att du orkar möta svärföräldrarna.

    SvaraRadera